HD/AD

Vi utfører HD (hofte) og AD (albue) bilder til din hund eller katt. Disse bildene  blir sendt digital til NKK (gjelder bare hunder som er registrert i NKK). Før konsultasjons timen du laste ned et rekvisisjonsskjema fra NKK via dog web og «min side». Dette skjema du ha med til røntgentimen for HD og AD, uten dette skjema kan vi ikke ta røntgenbildene. Hvis hunden din ikke er registrert i NKK, men er for eksempel en blandingshund, kan du la den registrere i NOX register.

>> NKK.no

Patella

Hvis du ønsker å få utført en patella undersøkelse må du på forhånd laste den ned fra NKK sine sider under helse. Dette skjema tas med til undersøkelsen underskrevet.

Patella undersøkelse er en manuell avtastning av kne skål/patella og blir da gradert fra 0-3. Patella på enkelte (vanligvis små raser) kan glippe ut av sin posisjon og fører til halthet og forkalkninger/kroniske betennelser på lengre sikt. Undersøkelsen blir gjort i våken tilstand og er ikke smertefull. Hunden bør være fylt ett år og dette gjøres bare en gang i livet. Skjema blir sendt fra oss til NKK og blir da registrert på Dog web.