Kirurgi

Vi kan tilby et stort spekter av bløtvevskirurgi alt i fra øyeoperasjoner til kastrering/sterilisering, fjerning av kuler i huden, livmorbetennelse, keisersnitt, blærestein, munnhulekirurgi og mye mer..

Operasjonene blir avtalt på forhånd og dyret kommer da fastende. Pasienten får da en likegladsprøyte og en deretter en narkose som passer til type operasjon som skal gjennomføres.

I tilfeller med omfattende operasjon blir det koblet til gassanestesi med fult overvåkningsutstyr som ekg, pulsmåler, måling av CO2 fra utpust (kapnografi) og blodtrykksmåling samt intravenøs infusjon. En egen assistent overvåker dette under operasjonen.

Etter operasjonen er ferdig legges pasienten på oppvåkning i eget bur med varme under tilsyn av veterinær og assistent.
Vi kontakter deg når operasjonen er ferdig og dyret våkner slik at du kan ta det med hjem. Vi gir med skriftlig informasjon om hva som skal gjøres/følges opp av deg som eier.

Kastrering av din hann-hunnkatt​

Kastrering (fjerning av testikler eller eggstokker) bør gjøres i god tid før din katt er kommet i kjønnsmoden alder gjerne i 4-5 mnd alder.
Etter 6 måneder er katten din kjønnsmoden og kan formere seg og ikke minst kan hannkatten din begynne å markere inne.

Katten din blir da mindre utsatt for smittsomme sykdommer som for eksempel FIV og andre dødelige sykdommer og får også mindre fysiske bittskader fra andre katter i kampen om territorier og kampen om hunnkattene.